ОБЕЛЕЖЕНА ГРАДСКА СЛАВА ГРАДА ЛЕСКОВЦА – СВЕТА ТРОЈИЦА

Град Лесковац данас прославља своју славу – Свету Тројицу.

Свечаном литургијом коју је служио Његово преосвештенство епископ нишки господин Арсеније, почело је обележавање славе.

По завршетку литургије, центром града кренула је литија приликом које је поред записа, у парку, епископ нишки господин Арсеније одржао молитву.

Домаћин овогодишње славе је директор Туристичке организације Лесковац, док ће наредне године домаћин бити Иван Илић, директор Дома ученика средњих школа.

Свечано обележавање славе завршено је обредом сечења колача у Свечаној сали града Лесковца, након чега се грађанима обратила заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић.

„Данашњи дан је за све нас који волимо Лесковац и који се, живећи у њему, развијамо и растемо са њим. Празновање овог дана обавезује нас да не заборавимо ко смо, да чувамо нашу историју, нашу културу, нашу веру и да чувајући ту традицију створимо залог за будућност да бисмо нашу децу, будуће генерације извели на прави пут.

На овај свети дан дужни смо да ширимо добро и да опростимо лоше, да заборавимо зло, а да памтимо оно што је добро.“

Епископ нишки господин Арсеније том приликом казао је:

„Данашњи празник јесте празник установљења цркве Божје на земљи која јесте присуство царства Божјега, царства Свете тројице оца, сина и Светога духа коју прославља град Лесковац коју многи коју многи градови широм Србије славе као своју крсну славу. Нека нам Господ молитвама које смо данас узнели и на светој литургији и приликом литије коју смо обавили, коју смо служили у граду Лесковцу да Господ пошаље духа Светога на град Лесковац и на све његове житеље. Срећа слава!“