ПОСЕТА НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Волонтери Канцеларије за младе, ученици лесковачких средњих школа и две студентике Више струковне школе из Цеља, које преко програма Еразмус+ обављају стручну праксу у Градској управи – Канцеларији за младе Града Лесковца, посетили су Народну скупштину Републике Србије у Београду заједно са народним посланицима, Оливером Пешић и Жарком Богатиновић, координатором Канцеларије за младе Александром Стојановић и начелником Јабланичког округа Милошем Ћирић.

Млади су се том приликом упознали са историјатом Народне скупштине и начином рада народних посланика. Обишли су библиотеку и читаоницу Народне скупштине, Салон кнеза Павла Карађорђевића и Малу и Велику салу коју користе народни посланици приликом заседања или припремних састанака.

Након тога посетили су Калемегданску тврђаву, Војни музеј и друге знаменитости. Овакве и сличне активности Канцеларија за младе града Лесковца реализоваће и у наредном периоду.

Младе Лесковчане су кроз српски парламентарни дом водили народни посланици из овог града, Оливера Пешић и Жарко Богатиновић.