ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОТВОРИО ПОСЛЕДЊУ ДЕОНИЦУ ЈУЖНОГ КРАКА КОРИДОРА 10

Обраћањем председника Александра Вучића, културно-уметничким програмом и ватрометом код моста код Врле свечано отворена последња, најзахтевнија деоница јужног крака Коридора 10. Градња је трајала шест година, изграђено је 36 мостова и два тунела. Деоница је дуга 26,3 километра и може се проћи за 20 минута. Председник Србије Александар Вучић захвалио је свима који су учествовали и помогли градњу, а пре свега градитељима са југа Србије.

Обраћањем председника, извођењем песама “Играле се делије” и “Ово је Србија”, ватрометом, и осветљивањем моста на Врли бојама српске заставе означено је отварање последње деонице јужног крака Коридора 10 кроз Грделицу.

На деоници дугој 26,3 километра градили су се мостови, вијадукти, петље, галерије. Пробијали су се тунели, стабилизовале косине које су задале највише проблема.

Радови на косинама биће настављени и наредних неколико месеци, али то неће утицати на саобраћај.

Овај ауто-пут повезује север и југ Србије, а мештани са оба краја имају иста очекивања – да се путује краће, брже, безбедније.

На констатацију да је Јужни крак завршен, али да ће проблем и даље задавати дуго чекање на границама, Вучић је рекао да техничке ствари морају да се решавају брзо, да би се смањило чекање јер се тиме чува и новац.

Председник је навео да је потребно да земље на Балкану разумеју да смо снажнији ако смо заједно, да размишљамо на другачији начин и да се боримо за своју будућност. За то је потребно време, рекао је Вучић.

У обраћању јавности, председник је рекао да ће овај ауто-пут привући инвеститоре али и омогућити грађанима Србије да боље упознају своју отаџбину за кратко време.