Лесковац ће спремно дочекати први снег

leskovac.jpg
Из Дирекције тврде да је све спремно за први снег
Први снег Град Лесковац дочекује спремно, а Дирекција за урбанизам и изградњу је још 15. новембра у зимско одржавање увела извођача радова и на лагеру има тренутно 40 тона соли.
У Дирекцији су убеђени да Лесковац ове године снег неће изненадити.
Ризле такође има сасвим довољно, а наручили смо још 100 тона соли – каже директор Дирекције за урбанизам и изградњу Миленко Миленковић.
У режиму одржавања путева у зимским условима дати су приоритети.
2
Миленко Миленковић
Први степен приоритета обухвата главне саобраћајнице у Лесковцу које су издвојене према положају, а значајне су за прилазе здравственим установама, свим образовним и дечјим установама, као и прилазе јавним предузећима, установама и градској управи, прилазе гробљима, као и улице са значајно стрмим успонима, прилазима мостовима, али и мостове на којима се интервенише по потреби, када дође до стварања поледице – објашњава Миленковић.Иначе, Уредбом владе Републиуке Србије, од ове године, део државних путева прешао је у ингеренцију локалне сасмоуправе, па ће о деоници од Печењевца до Мале Копашнице бринути изабрана фирма на тендеру за зимско одржавање.Како истиче директор, одлична је и сарадња са Сектором за ванредне ситуације Лесковца који реагује када већ снег завеје саобраћајнице или одређена села на периферији градске општине.
Аутор Драган Маринковић Извор Јужне вести