МИХАЈЛОВИЋЕВА: ДВЕ МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА ЗА ПУТЕВЕ У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем општину Медвеђа и са начелником Јабланичког округа и председницима локалних самоуправа Лесковац, Лебане, Власотинце, Црна Трава, Бојник и Медвеђа одржала састанке на тему улагања у путну инфраструктуру, као и спровођења закона из ресора Министарства.

“Ове године уложићемо две милијарде динара у путну инфраструктуру Јабланичког округа. Разговарали смо не само о реализованим и планираним пројектима, већ и о свему ономе што је од значаја за квалитетан живот мештана. Једна од тема била је и примена закона о озакоњењу и планирању и изградњи, јер без тога нема развоја инфраструктуре. Општина Медвеђа је одличан пример за све остале јер је изнад републичког просека по брзини издавања грађевинских дозвола и озакоњења објеката”, рекла је она.

Михајловићева је додала и да је договорено да се помогне Јавно-комуналном предузећу „Обнова“ да се оспособи да одржава локалне путеве, као и да ће „Коридори Србије“ по завршетку Коридора 10 уступити општини возило на коришћење.

“У свему што је у ресору Министарства које водим, а да може да помогне да се ради ефикасно, ту смо да помогнемо”, закључила је она.

Министар Вања Удовичић истакао је да су за Владу Србије све локалне самоуправе равноправне и подједнако важне и захвалио је потпредседници Михајловић на подршци у развоју женског спорта. Удовичић је додао да је Министарство омладине и спорта у претходном периоду помогло изградњу три хале у Јабланичком округу и да се на томе неће стати.

“Желимо да побољшамо живот младих, да их подстакнемо да буду активнији, да унапредимо школски спорт. Данас смо разговарали о капиталним пројектима, али и о оним мањим, локалним, који доприносе квалитетнијем животу грађана овог краја”, рекао је он.

Небојша Арсић, председник Општине Медвеђа, истакао је да се у овој локалној самоуправи исписује нова историја и да је после успешне посете председника Србије Александра Вучића, посета потпредседнице Владе и министра омладине и спорта још један доказ да држава Србија мисли на све локалне самоуправе и Медвеђу.

“Ово је за нас велики подстицај, да искористимо све ресурсе овог краја и допринесемо економском развоју општине. Пут Лебане-Медвеђа, наша болна тачка годинама, биће завршен ове године, а разговарали смо и о другим пројектима који ће допринети развоју бањског туризма и повезивању”, рекао је Арсић.

Милош Ћирић, начелник Јабланичког округа, рекао је да је сарадња Владе Србије и ресорних министарстава са Јабланичким округом на високом нивоу и да очекује да у кратком року крене реализација пројеката о којима се данас говорило, пре свега у развоју саобраћајне инфраструктуре.