Саопштење

На састанку одржаног у понедељак 07. Септембра у Јабланичком управном округу, присуствовали су начелник округа, шеф Одсека за санитарни надзор, представници комуналних инспекција и комуналне милиције јединица локалних самоуправа са територије Јабланичког округа, на коме су договорени заједнички надзори над угоститељским објектима на територији Јабланичког округа, а све у циљу поштовања мера Владе Републике Србије које се тичу спречавања ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-Cov-2.

У уторак 08. септембра у Јабланичком управном округу одржан је састанка начелника округа, шефа Одсека за санитарни надзор Лесковац, начелника инспекцијских служби Градске управе града Лесковца и већине власника угоститељских објеката у Јабланичком округу. Угоститељима су предочене актуелне уредбе, наредбе и одлуке Владе Републике Србије (Републички Кризни штаб) и да ће се у складу са истим вршити појачан надзор над угоститељским објектима..

Сваки инспектор вршиће надзор из свог домена у оквиру зајеничких надзора.

У случају да је дошло до непоштовања прописаних мера подносиће се прекршајне пријаве у року од 48 сата од стране инспекцијских служби.