POSETA NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE

Volonteri Kancelarije za mlade, učenici leskovačkih srednjih škola i dve studentike Više strukovne škole iz Celja, koje preko programa Erazmus+ obavljaju stručnu praksu u Gradskoj upravi – Kancelariji za mlade Grada Leskovca, posetili su Narodnu skupštinu Republike Srbije u Beogradu zajedno sa narodnim poslanicima, Oliverom Pešić i Žarkom Bogatinović, koordinatorom Kancelarije za mlade Aleksandrom Stojanović i načelnikom Jablaničkog okruga Milošem Ćirić.
Mladi su se tom prilikom upoznali sa istorijatom Narodne skupštine i načinom rada narodnih poslanika. Obišli su biblioteku i čitaonicu Narodne skupštine, Salon kneza Pavla Karađorđevića i Malu i Veliku salu koju koriste narodni poslanici prilikom zasedanja ili pripremnih sastanaka.
Nakon toga posetili su Kalemegdansku tvrđavu, Vojni muzej i druge znamenitosti. Ovakve i slične aktivnosti Kancelarija za mlade grada Leskovca realizovaće i u narednom periodu.
Mlade Leskovčane su kroz srpski parlamentarni dom vodili narodni poslanici iz ovog grada, Olivera Pešić i Žarko Bogatinović.