Leskovac će spremno dočekati prvi sneg

leskovac.jpg
Iz Direkcije tvrde da je sve spremno za prvi sneg
Prvi sneg Grad Leskovac dočekuje spremno, a Direkcija za urbanizam i izgradnju je još 15. novembra u zimsko održavanje uvela izvođača radova i na lageru ima trenutno 40 tona soli.
U Direkciji su ubeđeni da Leskovac ove godine sneg neće iznenaditi.
Rizle takođe ima sasvim dovoljno, a naručili smo još 100 tona soli – kaže direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.
U režimu održavanja puteva u zimskim uslovima dati su prioriteti.
2
Milenko Milenković
Prvi stepen prioriteta obuhvata glavne saobraćajnice u Leskovcu koje su izdvojene prema položaju, a značajne su za prilaze zdravstvenim ustanovama, svim obrazovnim i dečjim ustanovama, kao i prilaze javnim preduzećima, ustanovama i gradskoj upravi, prilaze grobljima, kao i ulice sa značajno strmim usponima, prilazima mostovima, ali i mostove na kojima se interveniše po potrebi, kada dođe do stvaranja poledice – objašnjava Milenković.Inače, Uredbom vlade Republiuke Srbije, od ove godine, deo državnih puteva prešao je u ingerenciju lokalne sasmouprave, pa će o deonici od Pečenjevca do Male Kopašnice brinuti izabrana firma na tenderu za zimsko održavanje.Kako ističe direktor, odlična je i saradnja sa Sektorom za vanredne situacije Leskovca koji reaguje kada već sneg zaveje saobraćajnice ili određena sela na periferiji gradske opštine.
Autor Dragan Marinković Izvor Južne vesti