OBELEŽENA GRADSKA SLAVA GRADA LESKOVCA – SVETA TROJICA

Grad Leskovac danas proslavlja svoju slavu – Svetu Trojicu.
Svečanom liturgijom koju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop niški gospodin Arsenije, počelo je obeležavanje slave.
Po završetku liturgije, centrom grada krenula je litija prilikom koje je pored zapisa, u parku, episkop niški gospodin Arsenije održao molitvu.
Domaćin ovogodišnje slave je direktor Turističke organizacije Leskovac, dok će naredne godine domaćin biti Ivan Ilić, direktor Doma učenika srednjih škola.
Svečano obeležavanje slave završeno je obredom sečenja kolača u Svečanoj sali grada Leskovca, nakon čega se građanima obratila zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović.
„Današnji dan je za sve nas koji volimo Leskovac i koji se, živeći u njemu, razvijamo i rastemo sa njim. Praznovanje ovog dana obavezuje nas da ne zaboravimo ko smo, da čuvamo našu istoriju, našu kulturu, našu veru i da čuvajući tu tradiciju stvorimo zalog za budućnost da bismo našu decu, buduće generacije izveli na pravi put.
Na ovaj sveti dan dužni smo da širimo dobro i da oprostimo loše, da zaboravimo zlo, a da pamtimo ono što je dobro.“
Episkop niški gospodin Arsenije tom prilikom kazao je:
„Današnji praznik jeste praznik ustanovljenja crkve Božje na zemlji koja jeste prisustvo carstva Božjega, carstva Svete trojice oca, sina i Svetoga duha koju proslavlja grad Leskovac koju mnogi koju mnogi gradovi širom Srbije slave kao svoju krsnu slavu. Neka nam Gospod molitvama koje smo danas uzneli i na svetoj liturgiji i prilikom litije koju smo obavili, koju smo služili u gradu Leskovcu da Gospod pošalje duha Svetoga na grad Leskovac i na sve njegove žitelje. Sreća slava!“